Vaavinkaiset

Kuva: Anna Autio

Vaavinkaiset on vertaistukiryhmä, jossa tavataan samassa elämäntilanteessa olevien kesken ja tutustutaan alueen muihin perheisiin. Ryhmä painottuu aikuisten keskusteluun ja valitun teeman käsittelyyn. Teemoja voidaan muokata tilanteen ja ryhmän toiveiden mukaan.

Ryhmään ovat tervetulleita äidit sekä 2-6 kk ikäinen vauva. Vauvat huomioidaan tapaamisissa toiminnallisin hetkin. Ryhmissä on ollut niin yhden kuin useammankin lapsen äitejä (toki vain vauvan kanssa).

Vaavinkaiset etsii vetäjää! Haluaisitko osallistua Vaavinkais-ryhmään hieman toiselta kantilta? Kiinnostaisiko sinua lähteä ohjaajaksi? Suunnitella ja vetää keskusteluita tai vain osallistua käytännön järjestelyihin ja keittää kahvia? Tämä on hauskaa eikä lainkaan vaikeaa, aiempaa kokemusta Vaavinkais-ryhmästä ei tarvita! Ota yhteyttä.

Vaavinkaisten pikkujoulubrunssi 2013

Vaavinkaiset – ryhmäläisten palautteita


” Vaavinkaiset -ryhmä tarjosi helpotusta yksinäisyys ongelmaan sillä itselläni ei juurikaan ole paikkakunnalla samassa elämäntilanteessa olevia äiti tuttuja. Ryhmän kautta olen saanut uusia tuttavia, jopa ystäviä”.

”Ryhmässä oli mahdollisuus jakaa omia arjen ”isoja –pieniä” tapahtumia ja pulmia, muiden äitien kanssa. Tämä oli tärkeää, koska asioista puhuminen auttoi suhteellistamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin, asioissa jota omassa päässä saattoivat kohota pullataikinan tavoin suhteettoman suuriksi”.

Ryhmä toi iloa lapseni ja minun elämään. Oli kiva oppia uusia loruja ja lauluja, oli hauskaa! Oli kiva, että meillä oli ”oma meno”.

”Podin jonkin asteista synnytyksen jälkeistä masennusta. Uskon, että ryhmä omalta osaltaan auttoi ja nopeutti siitä toipumisesta”.

”Tämä oli tosi hieno juttu. Muuten olisin jäänyt ”mökkiin” höperöitymään. Sai moniin asioihin varmuutta ja vahvistusta, toisaalta itsetuntokin kohosi, kun huomasi , ettei kaikki muutkaan ole sen kummempia…tai siis, ettei itse ole sen huonompi”.

”Pienten vauvan vanhemmalle todella tärkeää tavata tosia vanhempia. Tekee hyvää myös vauvoille oppia olemaan tekemisessä muiden kanssa”.

(MLL Hämeen piirin nettisivuilita)